nieuws

AFM verbiedt Wilshaus Verzekeringen & Advies te adviseren

Branche 1468

Wilshaus Verzekeringen & Advies uit Bunnik mag niet langer adviseren over financiële producten. Dat heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bepaald. Medewerkers van het advieskantoor beschikken niet over de benodigde Wft-diploma’s.

AFM verbiedt Wilshaus Verzekeringen & Advies te adviseren

Eigenaar Wilshaus heeft een bemiddelingsvergunning van de AFM. Daaraan heeft de toezichthouder op 1 juni 2017 een voorschrift verbonden waarin is opgenomen dat het kantoor niet langer mag adviseren. Wilshaus heeft niet aangetoond dat adviserende medewerkers van haar praktijk de juiste Wft-diploma’s hebben.

Geen gehoor

De tussenpersoon heeft niet gereageerd op herhaalde verzoeken van de AFM tot het overleggen van alle diploma’s. Ook gaf ze geen gehoor aan de mogelijkheid haar zienswijze te geven of bezwaar aan te tekenen.

De bemiddelingsvergunning van Wilshaus geldt voor Hypothecair krediet, Vermogen, Schade particulier, Schade zakelijk, Inkomen en Zorg. Zodra ze voor een van deze producten weer voldoet aan de diplomaplicht, beoordeelt de AFM of het voorschrift op de vergunning deels komt te vervallen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.