nieuws

Financiële dienstverlening verliest gemiddeld 200 banen per maand

Branche 1837

Waar de arbeidsmarkt in zijn totaliteit in hosanna sferen verkeert verpest de financiële dienstverlening het meer banen feestje. Het aantal banen in de sector neemt gestaag af. Vorige maand zelfs met 600 zo blijkt uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

Financiële dienstverlening verliest gemiddeld 200 banen per maand

De werkgelegenheid in Nederland groeide in de maand november 2017 met 8.400 banen, zo blijkt uit het ADP Nederland Werkgelegenheidsrapport. Het rapport is gebaseerd op actuele data over aantallen medewerkers en geeft de maandelijkse ontwikkeling weer van de totale (niet-agrarische) werkgelegenheid, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

Zakelijke dienstverlening

Koploper was de zakelijke dienstverlening, daar kwamen vorige maand 3.600 nieuwe banen bij. Ook de handel, het transport en de horeca (+1.900) en de bouw (+1.200) deden het goed.

Moeilijke positie

De enige negatieve uitzondering werd gevormd door de financiële dienstverlening. Er gingen vorige maand 600 banen verloren in de branche. Ahu Yildirmaz, vice-president en co-leider van het ADP Research Institute: “Financiële dienstverlening verkeert al het hele jaar in een moeilijke positie met een gemiddeld banenverlies van 200 per maand.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.