nieuws

Ongewenst gedrag 20,2% in financiële sector

Branche 977

Het aantal werkgevers dat beleid heeft om werkstress aan te pakken, neemt toe. Dat blijkt uit cijfers van TNO. 20,2% van de professionals uit de financiële sector ervaart echter agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer dat hen vervolgens stress oplevert.

Ongewenst gedrag 20,2% in financiële sector

Het gemiddeld aantal verzuimdagen door werkstress lag, van alle sectoren samen, in 2007 nog op 24 dagen per uitgevallen werknemer, in 2016 steeg dit naar 30 dagen. Één op de zeven werknemers heeft last van burn-outklachten en 44 procent van de werknemers geeft aan dat maatregelen tegen werkstress nodig zijn, zo meldt TNO.

Binnen de financiële instellingen geeft 20,2% van de professionals aan dat ze stress ervaren door agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer. 14,5% geeft aan wel eens last te hebben van ongewenst gedrag door directe collega’s en 14,9% geeft aan dat ze stress ervaren door ongewenst gedrag van personen die ze door hun werk ontmoeten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.