nieuws

Lindenhaeghe neemt failliet IFK over

Branche 1504

Het Rotterdamse opleidingsbedrijf Instituut Financiële Kennisontwikkeling (IFK) is onderdeel geworden van opleidings- en exameninstituut Lindenhaeghe uit Bilthoven. Hierover heeft Lindenhaeghe overeenstemming bereikt met de curator. IFK werd eerder deze maand failliet verklaard. Het personeel gaat niet over naar Lindenhaeghe.

Lindenhaeghe neemt failliet IFK over

“Wij zijn verheugd te kunnen berichten dat een sterk merk als IFK onderdeel wordt van Lindenhaeghe”, zegt directeur Mike Schilperoort van Lindenhaeghe in een persbericht. “Hiermee versterken wij onze positie in de financiële markt. Als Lindenhaeghe hebben wij een completer, breder en dieper assortiment waarmee wij de klanten van het IFK voor al hun opleidings- en ontwikkelingsvragen een goede oplossing kunnen bieden. Wij streven ernaar de klanten van het IFK weer volledig te begeleiden en ontzorgen rondom hun complete professionele en persoonlijk ontwikkeling, nu en in de toekomst.”

Personeel gaat niet mee

Financieel planner en trainer Harry van Houdt vroeg begin deze maand het faillissement van IFK aan. Hij had voor € 24.000 aan openstaande facturen bij de opleider. IFK verkeerde al geruime tijd in financieel zwaar weer.

Het personeel van IFK wordt niet overgenomen door Lindenhaeghe, net zomin als het pand. Alleen opleidingsinhoud, klanten en een klein beetje inventaris maken deel uit van de deal. Alle activiteiten worden vanuit Bilthoven voortgezet. Over de positionering van het merk IFK beraadt Lindenhaeghe zich nog. Het opleidingsinstituut hoopt daar binnenkort meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.