nieuws

Kamervragen over stijgende huizenprijzen

Branche 1706

Kamerlid Alexander Kops (PVV) heeft Kamervragen gesteld aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren over de almaar stijgende huizenprijzen. Volgens hem lopen de ontwikkelingen de spuigaten uit.

Kamervragen over stijgende huizenprijzen

Kamerlid Kops vraagt onder andere: “Onderschrijft u de verwachting van Moody’s dat de Nederlandse huizenprijzen de komende drie jaar zullen blijven stijgen?” Verder vraagt hij: “Deelt u de mening dat de ontwikkeling van de huizenprijzen de spuigaten uitloopt? Zo nee, waarom niet?” Kops richt zich in zijn vervolgvraag op Nederlandse gezinnen: “Wat gaat u doen voor de Nederlandse gezinnen die, nu al, vanwege torenhoge huizenprijzen de stad worden uitgejaagd?”

Weinig gebouwd

Er is volgens het Kamerlid te weinig gebouwd: “Deelt u de mening dat er de afgelopen jaren, met dank aan het vorige kabinet!, structureel te weinig is bijgebouwd en we nu met de ellende zitten? Zo nee, waarom niet?” In zijn laatste vraag heeft hij het over belemmerende regelgeving: “Onderschrijft u de conclusie van Moody’s dat de woningvoorraad niet hard genoeg kan stijgen vanwege belemmerende regelgeving? Wat gaat u hieraan doen?”

 

Reageer op dit artikel