nieuws

Joop Waterreus overleden

Branche 1199

Afgelopen maandag is op 81-jarige leeftijd na een kort ziekbed Joop Waterreus overleden. De geboren Schiedammer was gedurende zijn hele loopbaan betrokken bij de grootzakelijke verzekeringsmarkt. Zo was hij lange tijd bestuurder en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB).  

Joop Waterreus overleden

Waterreus werkte 45 jaar in de verzekeringsbranche, de grootzakelijke schadeverzekeringsmarkt in het bijzonder. De laatste jaren van zijn carrière werkte hij als directeur bij Sun Alliance (het huidige RSA Groep).

Actua en KNAU

Ook na zijn afscheid daar bleef hij in branche actief. Tot zijn 76ste was hij president-commissaris van Actua Schadeverzekering. Waterreus was ook jarenlang bestuurder bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU).

‘Vakmanschap en sterke persoonlijkheid’

De VNAB heeft een rouwadvertentie geplaatst namens de leden. Daarin stellen de huidige directeur Wim Span en voorzitter directeur Danny van der Eijk dat Waterreus “met zijn vakmanschap en sterke persoonlijkheid richting heeft gegeven aan de Nederlandse coassurantiemarkt en een verbindende rol heeft gespeeld.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.