nieuws

Nergens gaan zoveel banen verloren als in de financiële dienstverlening

Branche 3571

Het aantal banen in de financiële dienstverlening is in september met 500 afgenomen. Dit meldt salarisdienstverlener ADP Nederland op basis van haar maandelijkse werkgelegenheidsonderzoek. Daarmee is de krimp weer op het niveau  van juli toen evenveel banen in de sector verloren gingen.

Nergens gaan zoveel banen verloren als in de financiële dienstverlening

Het rapport is gebaseerd op actuele data over aantallen medewerkers met een door ADP verwerkt loonstrookje en geeft de maandelijkse ontwikkeling weer van de totale (niet-agrarische) werkgelegenheid, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. In totaal kwamen er vorige maand 10.600 banen bij. Koploper was de zakelijke dienstverlening met een plus van 6.500 banen.  Ook de sector ‘Informatie & Communicatie’ zag een flinke groei (+1.900).

Zwart schaap

De financiële sector presteert het slechtst met een afname van 500 banen. Verder gingen alleen bij de energie en nutssector per saldo meer banen verloren dan er bijkwamen (-100).

Op niveau juli

In augustus was de krimp van de werkgelegenheid in de financiële dienstverlening met 100 banen een stuk kleiner. Met een krimp van 500 banen in september daalt de werkgelegenheid in de branche weer op het zelfde tempo als in juli, toen evenveel banen verloren gingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.