nieuws

Stagiair(e) gaat Verzekeringskaarten beoordelen

Branche 1101

Het Verbond van Verzekeraars is op zoek naar een stagiair(e) die onderzoek gaat doen naar de inzet van zogeheten Verzekeringskaarten door verzekeraars. Het Verbond heeft hiervoor een officiële vacature die onder meer via LinkedIn is verspreid. De Verzekeringskaarten zijn ingevoerd om consumenten meer duidelijkheid te verschaffen over verzekeringen en het vergelijken van polissen te vereenvoudigen

Stagiair(e) gaat Verzekeringskaarten beoordelen

Het Verbond introduceerde 2015 de Verzekeringskaarten, uniforme webbased documenten die door verzekeraars op hun site worden geplaatst. Consumenten kunnen hierop in een oogopslag zien wat er wel en niet gedekt binnen een specifieke verzekering en zo verzekeringen gemakkelijker vergelijken.
Het afgelopen jaar zijn er volgens het Verbond 1.159 Verzekeringskaarten geplaatst en er kijken inmiddels zo’n 1.000 consumenten per dag naar deze informatie.

Regels voor plaatsing en taalgebruik
Een stagiair gaat onderzoeken of de kaarten volgens de regels zijn opgesteld en geplaatst. Zo moeten de kaarten makkelijk terug te vinden zijn op de site en moet het taalgebruik eenvoudig en helder zijn. “Op basis van de onderzoeksresultaten schrijf je een adviesrapport met verbetervoorstellen en hoe deze in de praktijk kunnen worden gebracht door verzekeraars. Zo lever je een concrete bijdrage aan een beter begrip van financiële producten bij consumenten”, aldus het Verbond in de vacature.

€ 305 per maand plus reiskosten
De stagiair(e) ontvangt een stagevergoeding van €305,– bruto per maand op fulltime basis. Reiskosten naar Den Haag worden zo nodig vergoed.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.