nieuws

Staat verkoopt weer aandelen ASR

Branche 895

De Rijksoverheid heeft zijn belang in ASR, de verzekeraar die sinds 2008 in staatshanden is en die afgelopen zomer gedeeltelijk naar de beurs is gegaan, verder afgebouwd. De Staat heeft 20,4 miljoen aandelen verkocht tegen €22,15, zo heeft de NLFI, de aandelenbeheerder van de overheid, bekendgemaakt. ASR kondigde ook aan dat het zelf een flink pakket heeft gekocht.

De NFLI heeft 20,4 miljoen aandelen ASR verkocht en daardoor is het belang van de overheid gezakt van 63,7 naar 50,1%. Tegelijk kondigt ASR aan dat het zelf 3 miljoen eigen aandelen inkoopt, die op termijn worden teruggetrokken. De winst per aandeel stijgt daardoor.

ASR financierde de aankoop uit eigen middelen. De transactie zal de solvabiliteitsratio beperkt beïnvloeden, stelde de verzekeraar donderdag. De verkoop resulteert in een totale opbrengst voor de staat van circa 452 miljoen euro, aldus het Ministerie van Financiën.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.