nieuws

Joop Wijn gaat van ABN Amro naar Adyen

Branche 1426

Joop Wijn vertrekt per 1 mei als bestuurder van ABN Amro. Hij gaat aan de slag bij fintechbedrijf Adyen, dat betaaldiensten aanbiedt. Wijn wordt daar als bestuurder verantwoordelijk voor strategie en risico.

Joop Wijn gaat van ABN Amro naar Adyen

CDA’er Wijn was tussen 2002 en 2007 staatssecretaris van Economische Zaken en Financiën en minister van Economische Zaken in verschillende kabinetten-Balkenende. Sinds 1 april 2010 was hij lid van de raad van bestuur va ABN Amro. Hij is daar momenteel verantwoordelijk voor de divisie corporate banking. Die divisie staat er volgens Wijn prima voor en heeft een goede uitgangspositie voor verdere groei, zo meldt ANP.

Begin dit jaar kreeg de raad van bestuur van ABN Amro een nieuwe voorzitter. Kees van Dijkhuizen volgde Gerrit Zalm op.

Reageer op dit artikel