nieuws

Columnist trekt fel van leer tegen ‘schijnheilig’ Kifid

Branche 1201

Anton Rietveld van Verzekeringsklachten.nl trekt in zijn column in De Financiële Telegraaf fel van leer tegen het “schijnheilige” Kifid. Volgens Rietveld zorgt het klachteninstituut er met extreem lage vergoedingen voor dat consumenten geen juridische expertise kunnen inhuren bij een geschil met verzekeraar. Kifid noemt de beschuldigingen “ongefundeerd en onjuist”.

Columnist trekt fel van leer tegen ‘schijnheilig’ Kifid

Pijnpunt van Rietveld is dat “de ondeskundige consument” in een Kifidprocedure tegenover “gespecialiseerde juristen van de verzekeraar” komt te staan, zo schreef hij maandag in De Financiële Telegraaf. Volgens de columnist wil klachteninstituut Kifid liever niet dat consumenten worden bijgestaan door juristen. De vergoeding voor klachtenbijstand is dusdanig laag dat geen enkele hulpverlener de consument wil helpen.

“Het Kifid houdt daarmee deskundige pottenkijkers mooi buiten de deur! Dit toont hoe schijnheilig het Kifid functioneert en hoe verrot de klachtenprocedure in elkaar zit”, aldus Rietveld die ook met een beschuldigende vinger wijst naar het Verbond van Verzekeraars. Volgens de columnist heeft het Verbond veel invloed op de sancties die verzekeraars krijgen opgelegd. “De slager keurt hier dus weer het eigen vlees.”

‘Ongefundeerd’

Rietveld betoogt dat onder meer door de ongelijke juridische bagage van consument en verzekeraar slechts 7% van de klachten gegrond wordt verklaard. Kifid-directeur Bas de Groot weerspreekt de aantijgingen van Rietveld. Tegenover DFT noemt De Groot de beschuldigingen “ongefundeerd en onjuist”. Volgens de directeur gaat Rietveld eraan voorbij dat het Kifid in 40-45% van de gevallen bemiddelt. Het Kifid heeft Rietveld en DFT uitgenodigd voor een gesprek over de kritische vragen over de werkwijze en het handelen van het klachteninstituut.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.