nieuws

Achmea: ‘Afboekactie Rabo niet van invloed op goede relatie’

Branche 6103

Rabobank gaat €700 miljoen afboeken op haar belang in verzekeraar Achmea. Reden hiervoor zijn “ontwikkelingen in de verzekeringssector” en de tegenvallende halfjaarcijfers van de verzekeraar. Volgens Achmea is de actie niet van invloed op de goede relatie met distributiepartner Rabobank.

Achmea: ‘Afboekactie Rabo niet van invloed op goede relatie’

Rabobank had verzekeraar Achmea voor € 2,5 miljard in de boeken staan, laat persvoorlichter Hendrik Jan Eijpe weten. Als de bank half februari de jaarcijfers bekend maakt, wordt meer duidelijk over de afwaardering van € 700 miljoen, 28% van het totale belang. Redenen die Eijpe noemt zijn “algemene vooruitzichten en marktontwikkelingen in de verzekeringssector en het perspectief van Achmea in de markt”. “Deze afboeking heeft ook te maken met de financiële prestaties van Achmea; de halfjaarcijfers waren niet goed“, licht hij toe. De verzekeraar leed in de eerste helft van 2016 een verlies van € 24 miljoen.

Volgens Rabobank heeft de afboeking een beperkte impact op de kapitaalratio’s. De herwaardering wordt “meer dan gecompenseerd door sterke operationele prestaties, lagere kosten voor kredietverliezen en positieve effecten van kostenbesparingsprogramma’s”, aldus de bank.

Achmea: geen invloed op goede relatie
Voor Achmea is Rabobank de belangrijkste distributiepartner. Producten van Interpolis kunnen alleen via de bank worden afgesloten. Volgens Achmea-woordvoerder Stefan Kloet heeft de afboeking van aandelen geen gevolgen voor de relatie tussen bank en verzekeraar. “De strategische en commerciële samenwerking loopt goed”, zo laat Kloet weten, en daar heeft de afwaardering door de Rabobank – “een beslissing die aandeelhouders zelf moeten nemen” – geen invloed op.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.