nieuws

Websites ANWB, ING en Centraal Beheer scoren het beste in klantervaring

Branche 1090

De websites van ANWB, ING en Centraal Beheer scoren het beste in de categorie verzekeringen van de Digital Excellence Monitor 2017 verricht door onderzoeksbureau WUA. Het rapport geeft een overzicht met klantervaringen betreffende websites van meerdere branches waaronder verzekeringen en finance.

Websites ANWB, ING en Centraal Beheer scoren het beste in klantervaring

ANWB.nl weet net als in de Automotive Branche, de beste eindscore neer te zetten op het gebied van klantervaring op de website. ANWB.nl haalt 2 punten meer binnen dan nummer twee ING.nl. Op alle drie de thema’s (Look & feel, aanbod, merk) scoort ANWB.nl het hoogste in het veld.

ING.nl doet het als bank goed op het gebied van verzekeringen en weet de tweede plek te behalen. De andere grootbanken zijn lager terug te vinden in de ranking: ABN Amro weet een 7de plek te halen, Rabobank.nl, in finance nog de hoogste score van de grootbanken, behaalt slechts de 19e plek. Ook nummer 4 valt op. Het relatief kleine DeFriesland.nl heeft een plekje in de top weten te bemachtigen.

Mobiele websites

Wat betreft de mobiele sites scoort Nationale-Nederlanden (NN.nl) goed en weet op alle drie de themaonderdelen de eerste plaats te bemachtigen. Het verschil met de nummer 2 (Insharedl.nl) is 4 punten. NN.nl is een website die niet vaak in de WUA onderzoeken wordt gevonden. Grootbanken scoren relatief laag met de mobiele websites in de verzekeringsbranche. Rabobank eindigt op de 24e plaats, ING op de 25e en ABN Amro op de 27e plaats. Van de zorgverzekeraars staat CZ.nl aan kop met een 5e positie. Menzis.nl en Zilverenkruis.nl volgen op de 7e en 8e positie.

Reageer op dit artikel