nieuws

Vereende stimuleert rijgedrag en start met RijZeker-project

Branche 930

De Vereende biedt de komende maanden aan geselecteerde klanten het RijZeker-project aan. De doelstelling hierbij is het rijgedrag van klanten zo te verbeteren dat klanten hun autoverzekering weer bij de reguliere verzekeraars onder kunnen brengen.

Vereende stimuleert rijgedrag en start met RijZeker-project

Als een consument niet meer bij de reguliere partijen terecht kan voor de verzekering van hun auto als gevolg van een te hoge schadefrequentie, dan kan hij of zij aankloppen bij de Vereende. Dit wordt door de Vereende gekoppeld aan een hogere premie en met een  tussentijdse toetsing. Na aantoonbaar goed gedrag over meerdere jaren is de terugkeer naar een reguliere maatschappij met een passende premie vaak weer mogelijk. Om die terugkeer te bespoedigen introduceert de Vereende nu het RijZeker-initiatief.

Aantoonbaar beter rijgedrag

Voor het RijZeker-project werkt de Vereende nauw samen met Fleet&DriverCare. Deelnemers aan het programma krijgen een app die het rijgedrag monitort tot hun beschikking. Aansluitend biedt de Vereende een uitgebreide rijvaardigheidstraining aan, waarbij bewustwording van het rijgedrag de rode draad van het programma is. Uitgangspunt is dat het programma tot aantoonbaar beter rijgedrag leidt, waardoor schadevrije jaren opgebouwd kunnen worden. Hierna is een overstap naar reguliere autoverzekeraars mogelijk.

De Vereende stimuleert op deze wijze volgens eigen zeggen het overstappen van bestaande klanten naar een andere verzekeraar, maar dat is volgens Ingrid Visscher, directievoorzitter, geen enkel probleem: “Sterker nog het sluit aan bij een belangrijk uitgangspunt van de Vereende: we zijn er voor iedereen en alle zaken waar in de reguliere markt geen dekking voor te krijgen is. Als het met het rijgedrag van de klant zo goed gaat dat een reguliere verzekeraar weer dekking wil verlenen eindigt onze rol”.

Reageer op dit artikel