nieuws

Swim for Tim wordt Klim voor Tim

Branche 843

De actie Swim for Tim, waarmee branchegenoten geld inzamelen om de ziekte ALS te bestrijden, heeft dit jaar € 92.611 opgebracht. Dat bedrag is tijdens de Amsterdam City Swim overdragen aan Stichting ALS Nederland. Initiatiefneemster Antoinette Kalkman laat weten dat de actie volgend jaar ander terrein opzoekt: “We gaan de Mont Ventoux beklimmen.”

Swim for Tim wordt Klim voor Tim

De actie is vorig jaar opgezet nadat bij Tim van den Berg, die jarenlang actief is geweest in de financiële branche, ALS was geconstateerd. Onder het mom Swim for Tim werd toen bij het Amsterdamse zwemevenement door medewrkers van FlexFront Groep (onder wie Tim zelf), Nationale Waarborg, Munt Hypotheken en Van Bruggen Adviesgroep ruim een ton bijeengezwommen. Afgelopen zondag deden 38 branchegenoten dat nogmaals. Helaas zonder Tim: die is op 20 augustus aan de gevolgen van zijn ziekte overleden. In totaal zwommen bijna 3.000 mensen twee kilometer om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Dat heeft tot nu toe € 1,7 mln opgeleverd.

Strijd gaat door

“We hebben Tim beloofd door te gaan met onze strijd tegen ALS”, aldus Kalkman. “Tim was francofiel. Daarom hebben we het plan opgevat om op 31 mei 2018 mee te doen aan de Tour du ALS. We gaan de Mont Ventoux beklimmen.” Er wordt een loop- en een fietsteam samengesteld. Inmiddels hebben zich alweer 20 collega’s van Tim aangemeld. Aanmelden kan via sponsor@swimfortim.nl.

Reageer op dit artikel