nieuws

Sterk eerste halfjaar voor Lloyd’s

Branche 738

Lloyd’s of London, de grootste marktplaats voor (her)verzekeringen ter wereld, heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug. Het platform boekte meer omzet en zag tegelijkertijd de combined ratio dalen naar 96,9% waar dat medio 2016 nog 98,0% was. In het tweede halfjaar moet de verzekeringsmarkt echter nog rekenen met de recente megaschade door onder meer orkaan Irma.

Sterk eerste halfjaar voor Lloyd’s

Lloyd’s boekte over het eerste halfjaar een winst voor belasting van GBP 1,22 mrd, een daling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het platform een positief resultaat van GBP 1,46 mrd boekte. Het bedrijf zag de premieomzet in dezelfde periode stijgen van GBP 16,3 mrd naar GBP 18,9 mrd. Lloyd’s merkt daarbij op dat ook de waarde van de nieuwe productie toeneemt, ondanks de druk op de prijs door “overvloedig kapitaal” en lage rentetarieven.

Underwriting activiteiten

De verzekeringsmarkt zag ook het resultaat bij haar underwriting activiteiten verbeteren van GBP 0,21 mrd (eind juni 2016) naar GBP 0,38 mrd (eind juni 2017). Volgens Lloyd’s is dit te danken aan een beperkt aantal grote schadegevallen, de aanpak van businesslines die slecht presteerden en concurrentie tussen de businesslines.

Recente stormen

Overall zag Lloyd’s de combined ratio verbeteren van 98% (eind juni 2016) naar 96,9% (eind juni 2017). Het platform betitelt het eerste halfjaar als “een relatief gematigde schadeperiode” maar wijst er tegelijkertijd op dat de recente stormen in Caribisch gebied en de Verenigde Staten hier niet in vielen.

Reageer op dit artikel