nieuws

Rabobank doet belang in Van Lanschot Kempen van de hand

Branche 856

Rabobank heeft zijn belang van een kleine 10 procent in de Bossche vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen van de hand gedaan. De opbrengst van dik € 100 miljoen gebruikt de bank om zijn kapitaalbuffer verder te verstevigen.

Rabobank doet belang in Van Lanschot Kempen van de hand

Rabobank kreeg het belang in zijn bezit door de overname van Friesland Bank in 2012. De verkoop past binnen de plannen van het financiële concern om kapitaal vrij te maken door bezittingen die niet tot de kernactiviteiten behoren, te gelde te maken. Een klein jaar geleden werd ook al een plukje aandelen verkocht, goed voor een belang van 2,3 procent.

Delta Lloyd

Het afgelopen jaar is Van Lanschot Kempen op de beurs een stuk meer waard geworden. Volgens Rabobank belonen beleggers de keuzes die het bedrijf heeft gemaakt. Waar Van Lanschot voorheen gold als een exclusieve bank voor miljonairs en familiebedrijven, richt de firma zich tegenwoordig hoofdzakelijk op vermogensbeheer voor particulieren, met een veel bredere doelgroep. Ook speelt mee dat Delta Lloyd vorig jaar zijn volledige belang in Van Lanschot verkocht. De verzekeraar, die inmiddels zelf is overgenomen door NN Group (Nationale-Nederlanden), had 30 procent in handen. Dat die aandelen nu verhandelbaar zijn, heeft de koers eveneens een impuls gegeven. De beleggers die Rabobank van haar aandelen hebben afgeholpen, hebben daar € 25,10 per stuk voor betaald. Dat betekent een korting van een kleine 5 procent op de slotkoers van maandag.

Van Lanschot Kempen kwam gisteren ook in het nieuws. Het bedrijf gaf aan dat zij de hypotheekportefeuille van haar Private Banking klanten heeft ondergebracht bij Stater.

Reageer op dit artikel