nieuws

Minister Schippers wil uitstel beantwoording vragen zelfverrijkende bestuurders Oranje-fanclub

Branche 889

Demissionair minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft gisteren laten weten dat ze meer tijd nodig heeft om de Kamervragen van Kamerlid Nispen te kunnen beantwoorden. Nispen stelde begin deze maand vragen over bestuurders van de Supportersclub Oranje die zichzelf zouden verrijken ten koste van de fans. Theo Pouw, oud-directeur van ING in Amsterdam, sleepte volgens journalistiek platform Follow the Money als penningmeester van de Supportersclub Oranje jarenlang een even groot salaris binnen als een staatssecretaris. Er worden meer bestuursleden verdacht van zelfverrijking.

Minister Schippers wil uitstel beantwoording vragen zelfverrijkende bestuurders Oranje-fanclub

Eind augustus kwam het nieuws naar voren dat Theo Pouw, oud-directeur van ING in Amsterdam, als penningmeester van de Supportersclub Oranje al jaren een even groot salaris binnen als een staatssecretaris binnen wist te slepen. Dit bleek uit onderzoek van Follow The Money. Ook medebestuurders, onder wie een accountant van EY, worden verdacht van zelfverrijking. Minister Schippers stelt dat zij uitstel nodig heeft omdat nog niet alle benodigde informatie beschikbaar is.

Theo Pouw en Rob Polderman richtten in 1995 op verzoek van toenmalig KNVB-bestuurder Arie van Eijden de Supportersclub Oranje op, nadat ze eerder een zeer succesvolle supportersvereniging bij Ajax hebben opgebouwd. Pouw is tot februari 2013 directeur bij ING in Amsterdam, Polderman werkt tot op de dag van vandaag als accountant bij EY. Ook de Supportersclub Oranje groeit als kool en heeft op het hoogtepunt 50.000 leden (nu 35.000). Niet geheel vreemd want een lidmaatschap van de supportersvereniging is jaren verplicht voor fans van het Nederlands elftal die een wedstrijd tijdens een EK of WK willen bezoeken.

Fikse prijs

Maar het succes van Pouw (penningmeester bij Supportersclub Oranje) en Polderman (secretaris), waarbij zich in 1996 ook Fred Hoff van brandbeveiliger Chubb aansluit, komt tegen een fikse prijs. Van het geld dat er jaarlijks bij de stichting binnenkomt, tussen de 1 en 1,5 miljoen euro, verdwijnen tonnen in de zakken van de bestuurders, zo schreef Follow The Money.

Reageer op dit artikel