nieuws

Marge verbeterd bij krimpend Aon Nederland

Branche 1432

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Nederland heeft vorig jaar minder omzet geboekt: € 229 mln euro, tegen € 239 mln in 2015. Oorzaken daarvoor zijn de verkoop van niet-strategische portefeuilles en een omzetdaling op de pensioendienstverlening. De marge is wel verbeterd, zegt country manager Marc van Nuland.

Marge verbeterd bij krimpend Aon Nederland

De omzet uit pensioendienstverlening had te lijden van negatieve marktomstandigheden, aldus Aon. Tegenover de daling in pensioen staat een stabilisering van de omzet uit risicodienstverlening. “Dat komt onder meer door de sterke groei van de Affinity- en Health & Benefits-diensten. Door een strategische herijking van de portefeuilles verbeterde de marge sterk.” Van Nuland schrijft dat toe aan het tijdig inspelen op marktontwikkelingen, zoals de consolidatie van pensioenfondsen, en het omschakelen van provisie- naar fee-beloningen.

Herverzekeringen

De herverzekeringstak deed het goed in 2016, aldus Van Nuland. “Het was wederom een jaar van omzetgroei en een gezonde marge. Het jaar laat zich typeren door Solvency II-gedreven keuzes tot kapitaaloptimalisatie en herverzekeringsoplossingen die daarop aansluiten. We zijn blij met de algehele margeverbetering waardoor we verder kunnen investeren in mensen, technologie en adviesdiensten.”

2017: omzetgroei

Dit jaar stevent Aon af op een omzetstijging, waar de aankoop van Aegon-dochter Unirobe Meeus Groep (UMG, naar verwachting nog dit jaar afgerond) een grote rol in speelt. Al is de omzet ook autonoom aan een opmars bezig: “We groeien weer behoorlijk en laten daarnaast een gezonde margeverbetering zien. Dit komt onder meer doordat we vorig jaar de servicetaken hebben gecentraliseerd. Daarnaast zijn we volop bezig met de voorbereiding van de voorgenomen acquisitie van UMG”, zegt Van Nuland. Inclusief de nieuwe aanwinst groeit Aon met een omzet van meer dan € 400 mln uit tot het grootste intermediairbedrijf van Nederland.

Reageer op dit artikel