nieuws

Jonker Actuaris van het Jaar

Branche 865

Dirk Jonker is dinsdag verkozen tot Actuaris van het Jaar 2017 op de zesde Actuarisdag, die werd gehouden bij Achmea in Zeist. Jonker is ruim 10 jaar actief met de bedrijven Focus Orange en Crunchr. Die richten zich op het inzetten van data-analyse en actuariële vaardigheden op het gebied van personeel en beloning.

Jonker Actuaris van het Jaar

Jonker ontving een bronzen sculptuur en een oorkonde uit handen van juryvoorzitter Ronald Latenstein. Hij won de prijs omdat hij volgens de jury vernieuwing tot stand heeft gebracht in de afgelopen jaren. “De jury is onder de indruk van de transitie van de oude wereld naar de nieuwe wereld, zonder daarbij de oude wereld te verliezen”. Jonker toont durf, pionierswerk en ondernemerschap en oogst bij de jury bewondering voor “de manier waarop hij de vertaalslag weet te maken naar wat aankomende actuarissen nodig hebben in hun opleiding”.

Talent van het jaar

Met de prijs wil initiatiefnemer FTE Actuarieel specialisten met een voortrekkersrol in de profilering van de actuariële beroepsgroep in het zonnetje zetten. Voor de titel waren ook genomineerd: Wichert Hoekert (voorzitter afdeling Vaktechniek Retirement Solutions bij Willis Towers Watson), Servaas Houben (manager actuariaat Ennia Curaçao) en Sabijn Timmers (chief risk officer van Triodos Bank Group). Vorig jaar ging de prijs naar Marc Heemskerk (NN).
Op basis van een debatsessie wees het publiek Tessa van Staten, junior manager bij Deloitte, aan als Actuarieel Talent van het Jaar.

Reageer op dit artikel