nieuws

Ingrid de Graaf (Aegon) topvrouw van het jaar 2017

Branche 2437

Ingrid de Graaf, directievoorzitter particulier en directielid Aegon Nederland is na de eindstrijd benoemd tot Topvrouw van het jaar 2017. Zij ontving donderdagavond de bijbehorende prijs uit handen van juryvoorzitter Pamela Boumeester. De andere kanshebbers waren Petra van Hoeken, CRO en lid Raad van bestuur Rabobank en Marjan Rintel, directeur Operatie en bestuurslid bij de Nederlandse Spoorwegen.

Ingrid de Graaf (Aegon) topvrouw van het jaar 2017

De 5-koppige jury, onder voorzitterschap van Pamela Boumeester, had de taak om de Topvrouw 2017 te benoemen. Voor de verkiezing Topvrouw van het Jaar waren tien topvrouwen genomineerd. Op basis van aangeleverde informatie waren Ingrid de Graaf, Petra van Hoeken en Marjan Rintel gekozen tot finalisten. Zij moesten de jury in een persoonlijke presentatie overtuigen waarom zij de titel Topvrouw van het jaar 2017 het meest verdienden. Uiteindelijk is de keuze op Ingrid de Graaf gevallen.

Lef

Ingrid de Gaaf wordt in het juryrapport geprezen omdat het volgens de jury bij De Graaf uitdrukkelijk niet gaat over haar, maar over de betekenis die haar rol in de directie heeft voor de samenleving. Volgens de jury toont zij haar lef en dapperheid. De jury omschrijft dat zij de ambitie heeft een brug te bouwen niet alleen tussen mannen en vrouwen. Ook bouwt ze bruggen tussen diverse culturen en heeft ze de stellige overtuiging dat dit leidt tot betere resultaten en een betere duurzame wereld. Hiermee heeft ze de jury ervan kunnen overtuigen dat zij als rolmodel een inspirerend voorbeeld kan zijn voor jonge vrouwen – en mannen – en dan niet alleen in haar eigen organisatie, aldus Pamela Boumeester, juryvoorzitter.

Bevordering van diversiteit

Belangrijk criterium dit jaar voor de verkiezing was tevens in welke mate de finalisten zich niet alleen hebben ingezet om diversiteit te bevorderen maar ook wat zij bijdragen aan duurzaamheid in de eigen organisatie en daarbuiten. Andere criteria waarop de jury lette waren onder andere de span of control, de zwaarte van de functie met de behaalde resultaten.

Young Talent Award 2017

Tijdens een diner met ruim 250 gasten, vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven, non- profit en overheid, werd niet alleen de Topvrouw van het jaar bekend gemaakt, maar ook de Young Talent award uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent t/m 31 jaar. Disa Jironet Loewe, Officier van Justitie in opleiding bij het Openbaar Ministerie heeft de Young Talent Award 2017 gewonnen. Zij ontving de bijbehorende trofee uit handen van juryvoorzitter Jet de Ranitz.

Sinds 2010 wordt deze award uitgereikt gekoppeld aan de Verkiezing Topvrouw van het jaar. De verkiezing van de Topvrouw van het jaar vindt dit jaar al voor de dertiende keer plaats. De Stichting Topvrouw van het jaar wil met deze beide verkiezingen vrouwelijk talent de aandacht geven die het verdient. Het biedt succesvolle vrouwen een platform om zichtbaar te zijn en als rolmodel te kunnen fungeren voor andere jonge vrouwen.

 

Reageer op dit artikel