nieuws

Bredase adviesbedrijven starten samen nieuw volmachtbedrijf

Branche 1403

De Bredase financiële dienstverleners De Keyzer Zekerheid en Westenburg Assurantiën beginnen vanaf 1 januari 2018 samen een nieuw volmachtbedrijf onder de naam KeyWest Insurance. Alle huidige volmachtactiviteiten van beide partijen worden in het nieuwe bedrijf gebundeld. De samenwerking moet beide adviesbedrijven meer inkoopkracht en kostenbesparingen opleveren.

Bredase adviesbedrijven starten samen nieuw volmachtbedrijf

Eerder dit jaar tekenden de twee onafhankelijke verzekeringsintermediairs een intentieverklaring om de mogelijkheden van één gezamenlijk volmachtbedrijf te onderzoeken. Op basis van dit onderzoek en na positieve berichten van zowel volmachtgevers als de OR van Westenburg, in 2015 winnaar van de toenmalige Generali am: Innovatieprijs, besloten beide partijen de samenwerking definitief vorm te geven.

Meer inkoopkracht

Door de samenwerking t ontstaat volgens De Keyzer en Westenburg op korte termijn een geheel nieuw volmachtbedrijf, met “efficiënte processen, optimale inrichting en een state-of-the-art ICT-omgeving”. Daarnaast zorgt de samenwerking volgens beide bedrijven voor aanzienlijke kostenbesparingen en denken ze extra inkomsten te genereren door aansluiting van nieuwe volmachten en subagenten en biedt het gezamenlijke volmachtbedrijf meer inkoopkracht naar volmachtgevers.

Dirk-Jan Dijkstra

Bij KeyWest zullen 15 medewerkers werkzaam zijn. Zij zullen in eerste instantie hun werkzaamheden vanuit het kantoor van Westenburg uitvoeren. Dirk-Jan Dijkstra, in het verleden onder meer volmachtdirecteur bij Boelaars & Lambert, neemt in het nieuwe volmachtbedrijf het dagelijks management op zich.

Reageer op dit artikel