nieuws

Nederlandse insurtech-start-ups dominant bij fintechprijs

Branche 906

Bij de European FinTech Awards zal dit jaar een Nederlande startup de winnaar worden in de categorie insurtech. Zowel InsureApp als Openclaims en Gavin wisten door te dringen tot de laatste drie finalisten. Eind september wordt duidelijk wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Nederlandse insurtech-start-ups dominant bij fintechprijs

Publieksstemmen en een vakjury bepaalden wie tot de finale doordrong. Jochem Davids (foto), CEO en mede-eigenaar van InsureApp, is apetrots op de nominatie van zijn start-up die via de smartphone verzekeringen op maat aanbiedt. De app voorziet volgens hem in een duidelijke behoefte in de markt. “Verzekeraars weten praktisch niets van hun klanten”, aldus Davids. “Juist om die reden zijn verzekeringsproducten gebaseerd op statistieken en groepen. Ze bieden nooit exact wat de klant zoekt en al helemaal niet gebaseerd op realtime behoeftes. InsureApp biedt hiervoor de ultieme oplossing.”

NVGA am: Innovatieprijs

InsureApp moet in de finale nog wel Openclaims en Gavin van zich afschudden. Openclaims, een platform waarop volmachtbedrijven autoschades kunnen aanbesteden voor herstelbedrijven, werd eerder dit jaar al genomineerd voor de NVGA am: Innovatieprijs. De start-up viel ook in de prijzen tijdens de Dutch Fintech Awards. Gavin is een start-up-verzekeraar waarbij gebruikers alleen premie betalen als er schade is. De kosten van die schade worden verdeeld over alle ‘polishouders’

De European FinTech Awards vinden op 26 en 27 september plaats bij het Europees Parlement in Brussel.

Reageer op dit artikel