nieuws

Na verliesjaar staat Klaverblad weer in de plus

Branche 1291

Klaverblad Verzekeringen heeft het eerste halfjaar van 2017 afgesloten met een positief resultaat na belastingen van €31,2 miljoen. Dat komt vooral door de gestegen marktrente. De schadeportefeuille groeide en ook de solvabiliteit verbeterde.

Na verliesjaar staat Klaverblad weer in de plus

Rentedalingen en de kosten van hagelschade leidden in 2016 nog tot een nettoverlies van €52,8 miljoen. Vooral het eerste halfjaar van vorig jaar was slecht voor de verzekeraar uit Zoetermeer. Klaverblad schreef toen een verlies van €78,5 miljoen in de boeken. Nu de marktrente weer is gestegen, kruipt de verzekeraar uit het rood. Het resultaat over de eerste twee kwartalen van 2017 komt bijna €110 miljoen hoger uit op €31,2 miljoen in de plus.

Groei schadeportefeuille

De rentestijging heeft bovendien geleid tot een verbetering van de solvabiliteitspositie. Ook aanpassingen in de solvabiliteitsberekeningen van de AOV-portefeuille en het aandelenrisico hebben hieraan bijgedragen. Eind 2016 had de verzekeraar een solvabiliteit van 162%. Die ratio bedroeg op 30 juni 2017 212%.

Ook het premie-inkomen is hoger dan in het eerste halfjaar van 2016, zo’n 6,5%. Dit komt volgens Klaverblad vooral door de groei van de portefeuille schadeverzekeringen.

Reageer op dit artikel