nieuws

Munt Hypotheken geeft pilot FinTech bedrijf AdviceRobo geen vervolg

Branche 1571

Munt Hypotheken geeft de pilot in samenwerking met FinTech bedrijf AdviceRobo geen vervolg. Afgelopen mei ging Munt met het FinTech bedrijf in zee om het aanvraag- en acceptatieproces te versnellen. Met de psychometrische credit score van AdviceRobo wordt gedrag, motivatie en financiële kennis van hypotheekklanten in beeld gebracht. De uitkomsten van de ‘vingeroefening’ brachten volgens de commercieel directeur van de hypotheekverstrekker, Menno Luiten, niet het gewenste resultaat.

Munt Hypotheken geeft pilot FinTech bedrijf AdviceRobo geen vervolg

De resultaten van de berekeningen zouden mogelijk worden gebruikt bij de kredietbeoordeling. AdviceRobo, gespecialiseerd in financiële technologie en gelanceerd in 2015, toetste al eerder 1 miljoen consumenten en werkt samen met verschillende Europese financiële partijen die consumptieve leningen, hypotheken en creditcards aanbieden.

AdviceRobo staat dit jaar in de 2017 Dutch Fintech Top 50 in de categorie “Risk, Intelligence & Security”. Met de pilot ,die inmiddels is afgerond, hoopte Munt Hypotheken verder te innoveren. Luiten meldt echter dat de pilot geen aanleiding is voor een verdere samenwerking. “De uitkomsten van de pilot waren niet van dien aard dat wij er verder iets mee kunnen. We gaan op onze eigen manier verder met de aanvraag- en acceptatieprocessen.” Luiten liet weten verder geen andere pilots op de plank te hebben liggen.

Reageer op dit artikel