nieuws

In Memoriam: Tim van den Berg (Swim for Tim)

Branche 3543

Tim van den Berg is afgelopen zondagmiddag, 20 augustus 2017 in het bijzijn van zijn gezin, moeder, naaste familie en vrienden overleden. Dat heeft zijn werkgever FlexFront vandaag laten weten. FlexFront organiseerde vorig jaar de Swim for Tim actie nadat bij Van den Berg de destructieve spierziekte ALS werd geconstateerd.

In Memoriam: Tim van den Berg (Swim for Tim)

In bijna drie maanden tijd haalde inkoopcombinatie FlexFront vorig jaar € 36.000 op in de Swim for Tim actie tegen de ziekte ALS. In september vorig jaar stond de teller uiteindelijk op € 108.597. Dat bedrag werd in samenwerking met Nationale Waarborg, Munt Hypotheken en Van Bruggen Adviesgroep bijeen gezwommen voor de Stichting ALS Nederland. FlexFront besloot eind januari vorig jaar tot dit initiatief nadat bij medewerker Tim van den Berg de destructieve spierziekte ALS werd geconstateerd.

ALS

In het najaar van 2015 werd bij Van den Berg ALS geconstateerd. Een ziekte waar noch een behandeling noch een definitieve oplossing voor is gevonden. Antoinette Kalkman schrijft er dit over in een In Memoriam voor haar collega: “Gedurende zijn ziekte heeft Tim tot op het laatst een positieve en constructieve bijdrage geleverd aan onze organisatie met oog voor zijn collega’s en toekomstkansen. Daarnaast heeft Tim zijn energie ten volle ingezet voor de strijd tegen ALS ten behoeve van de Stichting ALS Nederland. Ook in deze periode was het welzijn van anderen voor hem belangrijker dan het lot dat hem heeft getroffen. Tim is de afgelopen 26 jaar in meerdere functies actief geweest in de financiële branche. Hij werkte onder andere voor Quion, Van Bruggen AdviesGroep, Nationale Nederlanden, Topicus en een aantal serviceproviders op hypotheekgebied. Bij de hypotheekmarkt lag zijn hart. Hij kende de markt goed en voelde haarfijn aan welke rol de diverse schakels in de hypotheekketen speelden en hoe hij deze kon verbinden om het eindresultaat, het welbehagen van de consument, te verbeteren.”

Saamhorigheid en harmonie

Verder schrijft Kalkman: “In de leidinggevende functies die hij heeft bekleed vond hij het belangrijk om zijn ervaring en kennis over te dragen aan (jongere) medewerkers waarbij zijn focus was gericht om via saamhorigheid en harmonie deskundige teams samen te stellen. Daarnaast voelde hij zich nooit te goed om op de werkvloer de handen uit de mouwen te steken en het werk te doen dat gedaan moest worden. Tim heeft in zijn carrière twee maal voor de FlexFront Groep gewerkt. De eerste keer voor de woningmarktcrisis waar hij als Teamleider Acceptatie de FlexFront groep door de woelige baren van de eerste crisisdagen heeft geleid. Helaas moest hij in die tijd op enig moment zijn plaats afstaan. Gelukkig was er na deze periode ruimte voor een hernieuwde samenwerking en trad hij, tot ons aller genoegen, in 2015 opnieuw in dienst als Desk Accountmanager. In het desk account team was hij een ervaren rot en zette hij wederom zijn ervaring en commerciële talent in om mensen aan elkaar te binden. Mede door zijn grote netwerk, zijn positiviteit en zijn doorzettingsvermogen kan de FlexFront Groep vandaag rekenen op een geolied team en een grote schare loyale klanten.”

Reageer op dit artikel