nieuws

Langezaal zwaait af bij de Volksbank

Branche 1171

Na  meer dan tien jaar in de directie bij de Volksbank en haar rechtsvoorganger zwaait Rob Langezaal medio volgend jaar af bij de bank in overheidshanden. Hij vervult binnen de directie de rol van Chief Commercial Officer. De raad van commissarissen (rvc) bij de Volksbank wordt versterkt met Sonja Barendregt-Roojers.

Langezaal zwaait af bij de Volksbank

De rvc van de Volksbank en Langezaal zijn “in goed overleg” tot het besluit gekomen dat de laatste  per 1 januari 2018 terugtreedt als lid van de directie. De rvc zal een opvolgingsprocedure voor Langezaal in gang gaan zetten.

Digitaal bankieren

Wel zal hij, met inachtneming van de contractuele opzegtermijn, tot zijn vertrek per 1 juli 2018 onder meer gestalte geven aan de vandaag bij de halfjaarcijfers aangekondigde samenwerking met het Amerikaanse fintechbedrijf Pivotus. Samen met andere banken ontwikkelt dit bedrijf nieuwe toepassingen op het vlak van digitaal bankieren.

Langezaal trad in 2007 aan bij SNS Bank, toen nog onderdeel van SNS Reaal. Daarvoor werkte hij jarenlang bij KPN, op het laatst als retaildirecteur.

Benoeming in rvc

Sonja Barendregt-Roojers  is  benoemd binnen de raad van commissarissen. Zij is de opvolger van  Jos Nijhuis die in april 2017 aftrad. Barendregt-Roojers was tot juli van dit jaar partner bij accountants-  en adviesorganisatie PwC in Rotterdam.

Reageer op dit artikel