nieuws

Ingrid de Graaf (Aegon) in de race voor Topvrouw van het jaar

Branche 1959

Ingrid de Graaf (directielid Aegon) is een van de drie finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2017. Haar concurrenten zijn Petra van Hoeken (CRO in de raad van bestuur Rabobank) en Marjan Rintel (directeur Operatie in de raad van bestuur van de NS).

Ingrid de Graaf (Aegon) in de race voor Topvrouw van het jaar

De verkiezing, dit jaar voor de dertiende keer, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke directieleden in Nederlandse bedrijven aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee een functie als rolmodel kunnen vervullen.

Ingrid de Graaf (47) trad op 1 mei in dienst bij Aegon Nederland als voorzitter Particulier en lid van de statutaire directie. De Graaf kwam over van Delta Lloyd waar ze in ruim 17 jaar verschillende functies heeft vervuld. Ze was bij die verzekeraar vanaf mei 2014 lid van de raad van bestuur en vertrok voordat het bedrijf zou opgaan in NN Group.

Jury

De finalisten werden geselecteerd uit in totaal tien genomineerde topvrouwen. Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde resultaten, maar beoordeelt de jury ook de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De winnares wordt op 28 september bekend gemaakt. In de jury zetelen Pamela Boumeester (commissaris bij o.a. Ordina en Heijmans), Annemieke Nijhof (Topvrouw van het jaar 2015), Ingrid Thijssen (Topvrouw van het jaar 2016), Jacques van den Broek (CEO Randstad Holding) en Gerrit Zalm (ex-voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO).

Reageer op dit artikel