nieuws

Zomerserie (7) – Cas Verhage (Nh1816): ‘Fusie NN en Delta Lloyd zorgt voor aanwas adviseurs’

Branche 4014

Hartje zomer brengt amweb traditiegetrouw een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Hoe beleefden zij 2017 tot nu toe, en wat staat de branche nog te wachten? Cas Verhage, directeur van Nh1816 Verzekeringen, laat zijn vakantie niet regeren door mailbox en social media. Na de zomer verwacht hij dat Solvency II de agenda in veel bestuurskamers blijft beheersen.

Zomerserie (7) – Cas Verhage (Nh1816): ‘Fusie NN en Delta Lloyd zorgt voor aanwas adviseurs’

Wat hebben jullie bereikt in de eerste helft van het jaar, waar ben je trots op?
“Nh1816 heeft in het eerste halfjaar van 2017 de lijn doorgetrokken waarmee we 2016 eindigden. Namelijk een groeiende premieomzet, nette technisch resultaten uit verzekeringen van alle branches en nog belangrijker, een super hoge klanttevredenheid bij samenwerkend financieel adviseurs en verzekerden. We kregen opnieuw een eerste prijs in het prestatieonderzoek van Adfiz en onze NPS-score groeide naar 60.’

Waar ben je privé trots op?
“Dat houd ik graag privé.”

Wat was het meest memorabele nieuws in de branche tijdens de eerste helft van het jaar?
“De elfde keer op rij winnaar Adfiz particulier platform worden, was voor mij zeer memorabel. Qua nieuws zie ik het eerste halfjaar vooral business-as-usual voorbijkomen.”

Hoe hebben jullie je als bedrijf voorbereid op de tweede helft?
“De organisatie staat als een huis, zowel systeemtechnisch als commercieel. Daarbij investeren wij in versterking van onze organisatie met bijvoorbeeld een nieuwe salesmanager en deskaccountmanager voor ondersteuning van de samenwerkende adviseurs. Maar ik ben ook trots op de ontwikkeling van onze letselschade-afdeling die zich steeds verder professionaliseert. In lijn met de voorgaande periode zetten wij onze strategie door. Opmerkelijk is dat de fusie van Delta Lloyd en NN ook voor nieuwe aanwas van adviseurs zorgt, adviseurs die wij graag informeren naar de mogelijkheden van samenwerking.”

Waar ga je tijdens de zomervakantie beslist niet aan denken, iets dat aan je werk gerelateerd is?
“Tijdens mijn vakantie vind ik het een verademing dat ik de fileberichten op BNR niet meer hoef te horen.”

Voor het eerst gratis roamen in de EU: fijn, kan ik lekker doorwerken aan het strand, of: so what, mijn apparaten staan de hele vakantie in de vliegtuigmodus?
“Afgelopen maand ben ik met mijn vrouw Ineke in een camper al door Centraal-Europa getrokken. Met enige uitzondering was er overal slechte wifi op de campings. Uiteraard is het dan prettig dat er geen extra kosten voor roaming in de EU zijn, maar dat betekent niet dat de mailbox mijn vakantie regeert. Voor mijn collega-bestuurders ben ik goed bereikbaar, maar verder gebruik ik even helemaal niks, zelfs geen social media.”

Wat zijn je verwachtingen voor de branche, wat worden de komende maanden de issues?
“De invloed van Solvency II op het operationele beleid beheerst in veel bestuurskamers de agenda. Ik verwacht net als in de eerste helft 2017 dat wij daarvan van tijd tot tijd de effecten zullen lezen. Daarnaast lezen, leren, begrijpen en ontdekken wij de mogelijkheden van innovatie. Kijken welke kansen voor de verzekerden, financieel adviseurs en ons mogelijk zijn.”

Welke strategie gaan jullie in de tweede helft van het jaar volgen?
“Dezelfde als de laatste 201 jaar. Namelijk exclusief voor financieel adviseurs goede particuliere schadeverzekeringen bieden in Nederland tegen lage kosten met een nette beloning voor die financieel adviseur.”

Wat hoop je dat Nh1816 bereikt in de tweede helft?
“Ondanks de superhoge waardering voor onze automatisering gooien we met het oog op de nabije toekomst de hele boel weer op de schop. Juist nu het zo goed gaat, ontwikkelen we, in samenwerking met financieel adviseurs, een geheel nieuwe ICT-omgeving die robuuster is n nog meer gebruiksgemak voor financieel adviseurs gaat brengen.”

Tot slot: heb je persoonlijke doelstellingen voor de rest van het jaar, werk of privé?
“Gezond blijven en dat ook voor mijn naasten zowel zakelijk als privé.”

Lees ook eerdere afleveringen van de zomerserie.

Reageer op dit artikel