nieuws

Zomerserie (4) – Geert Bouwmeester (De Goudse): ‘We werken aan revolutionaire cyberoplossing’

Branche 583

Hartje zomer brengt amweb traditiegetrouw een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Hoe beleefden zij 2017 tot nu toe, en wat staat de branche nog te wachten? Geert Bouwmeester, sinds februari CEO van De Goudse, verwacht dat marktbrede slechte resultaten van verzuim- en autoverzekeringen hét issue van de komende maanden zal worden. “Net als de slechte schaderatio’s in een groot gedeelte van de volmacht- en serviceprovidermarkt”, voegt hij daaraan toe.

Zomerserie (4) – Geert Bouwmeester (De Goudse): ‘We werken aan revolutionaire cyberoplossing’

Wat hebben jullie bereikt in de eerste helft van het jaar, waar ben je trots op?
“Waar we erg blij mee zijn is dat De Goudse weer behoorlijk aan het groeien is. Met name op die plekken waar wij ons strategisch op focussen, namelijk schade- en inkomensverzekeringen voor het mkb. Maar ook bij Particulier, Expat & Reis en De Zeeuwse loopt het lekker.”

Waar ben je privé trots op?
“Op mijn dochter en drie stiefdochters die allemaal over zijn naar de volgende klas, op onze hond Sammie die inmiddels minder gaten graaft in onze tuin en op mijn vrouw die het nog steeds met mij weet uit te houden. En dat Sparta in de Eredivisie is gebleven natuurlijk. Hoewel dat laatste ook wel zakelijk is, omdat De Goudse al heel lang partner is van Sparta.”

Wat was het meest memorabele nieuws in de branche tijdens de eerste helft van het jaar?
“Toch wel de overname van Delta Lloyd door NN. En met een knipoog: ik hoop dat ze nog een behoorlijke tijd bezig zijn met de integratie van deze twee megapartijen.”

Hoe hebben jullie je voorbereid op de tweede helft?
“We zijn druk bezig met onze cyberrisk-oplossing voor het mkb die wij in de tweede helft van 2017 willen introduceren. In mijn ogen echt een revolutionair en innovatief concept. Meer kan ik er nu niet over zeggen maar ik ben zeer benieuwd hoe de markt hierop gaat reageren.”

Waaraan ga je tijdens de zomervakantie beslist niet denken, iets dat aan je werk gerelateerd is?
“Eigenlijk aan alles wat met werk te maken heeft, ga ik niet denken. De Goudse heeft een goede club mensen en ik weet dat ik met een gerust hart op vakantie kan gaan.”

Voor het eerst gratis roamen in de EU: fijn, kan ik lekker doorwerken aan het strand, of: so what, mijn apparaten staan de hele vakantie in de vliegtuigmodus?
“Ik werk zeker niet volledig door tijdens de vakantie. Maar zo nu en dan mijn mail checken of beschikbaar zijn voor een ‘spoed’-overleg, daar heb ik geen problemen mee.”

Wat zijn je verwachtingen voor de verzekeringsbranche, wat worden de komende maanden de issues?
“De marktbrede slechte resultaten van verzuimverzekeringen en autoverzekeringen zouden wel eens de issues kunnen worden. Net als de slechte schaderatio’s in een groot gedeelte van de volmacht- en serviceprovidermarkt.”

Welke strategie gaan jullie in de tweede helft van het jaar volgen?
“Wij gaan volop door met onze mkb-strategie die gericht is op de toegevoegde waarde van risicomanagement door het intermediair aan de eindklant. We gaan daar nu al een aantal jaren voor en we zien dat die strategie goed werkt.”

Wat hoop je dat De Goudse bereikt in de laatste maanden van 2017?
“Het zou lekker zijn als wij de huidige groei van schade- en inkomensverzekeringen volhouden in de tweede helft van het jaar en de tevredenheid van klanten en adviseurs nog verder kunnen verhogen.”

Tot slot: heb je persoonlijke doelstellingen voor de rest van het jaar, werk of privé?
“Vaker Sammie uitlaten, meer sporten en een hoop plezier beleven met De Goudse. O, en natuurlijk nog iets vaker mijn gezicht laten zien bij de met ons samenwerkende verzekeringsadviseurs.”

Lees ook eerdere afleveringen van de zomerserie.

Reageer op dit artikel