nieuws

Rothschilddochter neemt belang in Voogd & Voogd

Branche 2956

Five Arrows Principal Investments (FAPI), de investeringsmaatschappij van Rotschild Merchant Banking, neemt een belang in de Voogd & Voogd Groep. Investeringsmaatschappij Bencis en Erik de Voogd doen hun belang van de hand. Dit heeft het bedrijf zojuist bekend gemaakt.

Rothschilddochter neemt belang in Voogd & Voogd

Voogd & Voogd Groep, dat bestaat uit Voogd & Voogd Diensten en Verzekeringen, VSP en Delta Lloyd Schade Services, wil met de nieuwe aandeelhouder een volgende stap zetten in haar ambitie om nog een grote rol te gaan spelen in de Nederlandse verzekeringsindustrie. “De afgelopen jaren heeft de Voogd & Voogd Groep een strategie ontwikkeld die gericht is op groei. Deze groei is gerealiseerd op basis van zowel autonome groei als overnames, zoals die van VSP en het beheer van de particuliere schadeportefeuille van Delta Lloyd. Deze overnames zijn thans voltooid,” aldus Bas de Voogd, CEO en mede-aandeelhouder. “Met het toetreden van Five Arrows Principal Investments, een onderdeel van Rothschild Merchant Banking dat ruim 200 jaar ervaring in de financiële sector heeft, hebben we de mogelijkheid nieuwe stappen te zetten”

Sterke impuls aan strategisch plan

Michael de Nijs, CFO/COO en tevens mede-aandeelhouder voegt er aan toe: “Ook de goede match tussen de lange termijn doelen van Five Arrows en die van de Voogd & Voogd Groep alsmede de persoonlijke klik met het verantwoordelijke management van Five Arrows, hebben geleid tot dit besluit. De financiële armslag van deze nieuwe aandeelhouder zal een sterke impuls gaan geven aan het strategische plan dat in de afgelopen jaren door Voogd & Voogd is ontwikkeld.”

€340 mln schadepremie

Het 108-jarige Voogd & Voogd heeft haar thuisbasis in Middelharnis en telt nu 370 medewerkers.  Het bedrijf is goed voor een jaaromzet van meer dan € 50 mln en voor € 340 mln aan premie voor schadeverzekeringen in portefeuille.

Vierde kwartaal

Het voorgenomen besluit tot overdracht van de aandelen wacht nog op advies van de Ondernemingsraad van Voogd & Voogd en instemming van de AFM. Als dit positief uitpakt zal de aandelenoverdracht plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2017.

Reageer op dit artikel