nieuws

Pieter Louter verhuist van Centraal Beheer naar Achmea Canada

Branche 1356

Divisievoorzitter Pieter Louter vertrekt per 1 september 2017 bij Centraal Beheer. Hij is de beoogd bestuursvoorzitter van Achmea Canada. De verzekeraar heeft plannen om in Canada samen met een partner een online verzekeraar te starten. Louter moet daar leiding aan gaan geven.

Pieter Louter verhuist van Centraal Beheer naar Achmea Canada

Pieter Louter was sinds juli 2014 in dienst van Centraal Beheer. Die divisie werd toen opgericht na samenvoeging van vier bedrijfsonderdelen. Daarvoor was Louter ruim twee jaar financieel directeur van de divisie Internationaal van Achmea. Hij vertrekt op korte termijn naar Toronto om de voorbereidingen te leiden voor het lanceren van een online speler in de Canadese markt.

Expertise van InShared

Het is de bedoeling dat het online platform dat Achmea-onderdeel InShared gebruikt om innovatieve producten te ontwikkelen, ook in Canada wordt ingezet. InShared biedt onder de naam OutShared dit platform en start-upexpertise aan voor andere partijen. De plannen voor een online verzekeraar overzee bevinden zich nog in een vroeg stadium, laat Achmea weten.

Reageer op dit artikel