nieuws

Oud Achmea-bestuurder Van Breda Vriesman vrijgesproken van fraude

Branche 1089

Voormalig Achmea-bestuurder Jeroen van Breda Vriesman is gisteren vrijgesproken van valsheid in geschrifte. Van Breda Vriesman was verdachte in een geruchtmakende fraudezaak rondom de voormalige Achmea Health Centers. Het leidde medio 2015 tot zijn vertrek bij de verzekeraar.

Oud Achmea-bestuurder Van Breda Vriesman vrijgesproken van fraude

Het onderzoek van het OM richtte zich op een mogelijk onjuiste fiscale behandeling van huurovereenkomsten van de Health Centers uit 2007. In die tijd was van Breda Vriesman als directievoorzitter van de divisie Zorg eindverantwoordelijk voor de Health Centers. In september 2014 trad hij vanwege de kwestie zelf tijdelijk terug als lid van de raad van bestuur bij Achmea, wat in juli 2015 een definitief afscheid bleek. Achmea sloot een deel van de gezondheidscentra in het najaar van 2014 en deed een ander deel van de hand.

‘Most wanted bestuurder van Nederland’

Van Breda Vriesman ging daarna aan de slag bij adviesorganisatie @samhoud. Zijn nieuwe werkgever feliciteert hem uitvoerig met de vrijspraak in een paginagrote advertentie in het Financieele Dagblad. “Best Jeroen, wij wisten het al drie jaar en zijn blij dat in Nederland integriteit herkend wordt, ook door de rechter! Van wanted naar most wanted bestuurder van Nederland.”

 

 

Reageer op dit artikel