nieuws

‘Generali wil af van Duitse levensverzekeringen’

Branche 178

Generali denkt erover om haar Duitse divisie voor levensverzekeringen te verkopen. In Generali Leben zou zo’n €44 miljard aan verzekeringen zitten, schrijft Het Financieele Dagblad na een bericht van persbureau Reuters. Volgens anonieme bronnen zou de Italiaanse verzekeraar hopen op een opbrengst van €900 miljoen.

‘Generali wil af van Duitse levensverzekeringen’

 Twee Duitse verzekeraars, Viridium en Frankfurt Leben, zouden wel oren hebben naar een overname van de levensverzekeringentak. Volgens de bronnen die Reuters sprak zouden die echter niet bereid zijn daar meer dan €400 tot €600 miljoen voor te betalen. Zakenbank Morgan Stanley treedt op als verkenner voor de verkoop, schrijft het FD. De verkoop is nodig omdat Generali Leben een te zware last is voor de Italianen. Volgens de krant is het bedrijf in Duitsland al volledig gestopt met de verkoop van levensverzekeringen.

Overnamegeruchten Generali Nederland

De mogelijke verkoop van Generali Leben is een volgende stap in de overnamegeruchten rondom moederbedrijf Generali. Nadat een overname in februari van dit jaar door de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo afketste, kwamen verschillende kandidaten in beeld om Generali Nederland over te nemen. Volgens de berichten zijn in ieder geval ASR, Vivat en Reinsurance Group of America in beeld.

Reageer op dit artikel