nieuws

Financieel professional erg gewild: toename van 22% in aantal vacatures

Branche 143

Bedrijven doen zichzelf tekort in de zoektocht naar financiële professionals blijkt uit een onderzoek van arbeidsbemiddelaar Yacht. De Nederlandse arbeidsmarkt heeft een tekort aan financieel specialisten en er liggen ruim 38.000 vacatures te wachten, maar bedrijven omschrijven hun wensen niet goed genoeg in de vacatures vindt Yacht. Gevraagde competenties sluiten niet aan bij de wensen van bedrijven. Het bedrijfsleven wil volgens de arbeidsbemiddelaar een financieel professional die klaar is voor de toekomst.

Financieel professional erg gewild: toename van 22% in aantal vacatures

In het eerste halfjaar van 2017 is volgens het onderzoek de vraag naar de financiële professional met 22% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste groei in vacatures is zichtbaar onder financial controllers (+42% in het tweede kwartaal van 2017, ten opzichte van dezelfde periode in 2016). De vraag naar auditors stijgt eveneens fors (+37% in het tweede kwartaal van 2017). Technologische ontwikkelingen vragen om aanpassingen in het beleid van bedrijven. Vaardigheden van professionals moeten daarin meegroeien maar volgens de arbeidsbemiddelaar wordt in het functieprofiel van controllers en accountants opmerkelijk weinig gevraagd naar kennis van data-analyse.

Zelfstandigheid

Bij vacatures voor controllers komt volgens de arbeidsbemiddelaar zelfstandigheid terug als belangrijkste vaardigheid, maar innovatief, betrouwbaar, visie en ondernemerschap vrijwel niet. Hetzelfde geldt voor competenties als het kunnen creëren van impact, finance leadership en overtuigingskracht, eigenschappen die werkgevers graag zouden willen zien op de werkvloer. Yacht baseert het onderzoek op een totaal van 5 miljoen online vacatures en gebruikte Jobdigger en Beroepen en Arbeidsmarkt Survey als bronnen.

Reageer op dit artikel