nieuws

ASR koerst op veiliger drone-vliegverkeer met nieuwe app

Branche 2295

ASR introduceert de Vlieg Veilig app, een app die onder meer aangeeft waar wel en niet mag worden gevlogen met een drone. De app is nu nog alleen beschikbaar voor iPhones en zal dit najaar ook voor Androidtoestellen worden aangeboden.

ASR koerst op veiliger drone-vliegverkeer met nieuwe app

De verkoop van drones is in de afgelopen jaren flink toegenomen. ASR speelt hier op in door het aanbieden van een app die aangeeft waar wel en niet mag worden gevlogen met een drone.

Ber Onderwater, relatiemanager ASR Schade: “Na de Rij Veilig app, waarmee we het gebruik van de smartphone in het wegverkeer willen beperken, wil ASR nu met de Vlieg Veilig app een bijdrage leveren aan een veiliger drone-vliegverkeer. Want hoe leuk het vliegen met een drone ook is, de gevolgen van een ongeluk door verkeerd gebruik zijn niet te overzien.” De app is gratis te downloaden in de App Store en laat aan de hand van GPS zien welke beperkingen en eventuele verboden er voor dat gebied gelden, en waar wél gevlogen mag worden. Daarnaast heeft de app een checklist met zeven controlepunten voor het legaal en verantwoord vliegen met drones.

 

Reageer op dit artikel