nieuws

Allianz: ‘Afrika kan digitale verzekeringsleider van de toekomst worden’

Branche 910

Niet Europa, niet Amerika en niet Azië, maar Afrika wordt in de toekomst het leidende continent als het gaat om digitalisering in de verzekeringswereld. Dat voorspelde Allianz-baas Oliver Bäte vandaag in een lezing bij de opening van de jaarlijkse Insurance Conference in Sun City in Zuid-Afrika. ‘Mobile’ is de snelst groeiende sector op het Afrikaanse continent. Bovendien is de regelgeving er gunstig voor innovatie in de financiële dienstverlening.

Allianz: ‘Afrika kan digitale verzekeringsleider van de toekomst worden’

“In de snel veranderende wereld van vandaag is het cruciaal om snel te innoveren. De verzekeringsindustrie transformeert, net als andere klantensectoren, door de alomvattende invloed van digitalisering op ons leven.” Dat zei Oliver Bäte, de CEO van Allianz, in zijn keynote in Zuid-Afrika. “Digitalisering is een natuurlijke ontwikkeling voor veel Afrikanen”, tekende de Afrikaanse ICT-website Biztech op uit Bätes mond.

Digitaal van aard

“Terwijl traditionele markten, zoals Europa, worstelen met hun digitale transformatieproces, is Afrika digitaal van aard. ‘Mobile’ is de snelst groeiende sector en innovatieversterker op het continent. Verwacht wordt dat er 1,2 miljard Afrikaanse mobiele abonnees zijn in 2018”, aldus Bäte.

Door het toenemend gebruik van mobiel internet kunnen Afrikaanse landen een enorme boost geven aan innovatie in de verzekeringsbranche. Consumenten verwachten volgen Bäte immers dat aanbieders van financiële producten volledig gedigitaliseerd zijn. “Dit en het feit dat regels en voorschriften gunstig zijn voor innovatie in financiële diensten, stelt Afrika in een goede positie om de digitale verzekeringsleider van de toekomst te worden”, stelde de Allianz-baas.

Groeipotentieel

De van oorsprong Duitse verzekeringsmaatschappij is al in 16 Afrikaanse landen actief en wil de verzekeringsactiviteiten daar uitbreiden. De verzekeringsgraad in die landen is nog relatief laag. “We geloven sterk in het enorme groeipotentieel van Afrika op de lange termijn en we zullen onze expertise inzetten om onze marktpositie te versterken”, zei Bäte.

Reageer op dit artikel