nieuws

Univé haalt met commercieel directeur Ingrid Wiechers veel retailervaring in huis

Branche 1946

Ingrid Wiechers is per 1 september benoemd als commercieel directeur van Univé. Wiechers, tot voor kort directeur Klant & Commercie bij De Friesland Zorgverzekeraar, wordt verantwoordelijk voor het vergroten van de commerciële slagkracht van de totale Univé. Daarbij kan zij bogen op een lange werkervaring bij retailketens.

Univé haalt met commercieel directeur Ingrid Wiechers veel retailervaring in huis
Laren Portretfoto’s van Ingrid Wiechers Univw

In haar nieuwe functie bij Univé zal zij de afdelingen Marketing, Verkoop & Support en E-business aansturen, zowel voor de zakelijke als particuliere markt. Wiechers: “Het coöperatieve karakter van Univé is de kracht van het bedrijf. Een prachtige basis om nieuwe proposities op een onderscheidende manier in de markt te zetten. Samen met klanten zekerheid organiseren door risico’s te voorkomen en schade te beperken. Door dichtbij klanten te staan en persoonlijke aandacht te geven kan juist Univé het verschil maken. Graag zet ik mij samen met collega’s in om de Univé Formule verder succesvol uit te bouwen op thema’s als zorg, mobiliteit en wonen.”

Hema en V&D

Wiechers (48) was sinds 2013 directeur Klant & Commercie bij De Friesland Zorgverzekeraar. Daarvoor werkte zij in commerciële functies voor onder meer de retailketens HEMA, Intratuin, Prénatal en V&D. Joost Heideman, CEO Coöperatie Univé is blij met de benoeming van Wiechers: “Vanuit onze strategie voor de Univé Formule ontwikkelen we nieuwe preventie- en adviesdiensten met bijpassende verzekeringen. We willen de meest persoonlijke online dienstverlener zijn voor onze leden. We investeren daarom fors in innovatie en vergaande digitalisering. Daarbij hebben we van oudsher een netwerk met ruim 130 winkels in het land. Met Wiechers halen we een commercieel directeur in huis die uitgebreide ervaring heeft met commercie en formulemanagement in diverse retailformules.”

Reageer op dit artikel