nieuws

TVM wil geld zien van truckfabrikanten

Branche 897

Verzekeraar TVM wil dat truckfabrikanten, waaronder DAF, de portemonnee opentrekken. TVM sluit zich aan bij het collectief dat een claim heeft ingediend tegen vrachtwagenbouwers. Volgens het collectief zijn de truckfabrikanten jarenlang met onderhandse prijsafspraken te werk gegaan.

TVM wil geld zien van truckfabrikanten

TVM verzekeringen, ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en advocatenkantoor Hausfeld & Co bundelen de krachten bij de voorbereiding van een collectieve claim tegen truckfabrikanten. De fabrikanten hebben volgens TVM  jarenlang verboden prijsafspraken gemaakt en zijn daarvoor vorig jaar beboet door de Europese Commissie. Gedupeerden kunnen hun schade claimen bij de betreffende truckfabrikanten. Naast DAF profiteerden ook Volvo/Renault, MAN, Daimler en Iveco van de prijsafspraken.

Gedupeerde ondernemers

TVM onderzoekt onder meer of ze gedupeerde ondernemers kunnen helpen met de onderbouwing van hun claim en meldt: “Voor transportondernemers die op dit moment een TVM-verkeersrechtsbijstandverzekering hebben, betekent dit dat zij de kosten voor rechtsbijstand volledig door TVM vergoed krijgen als zij zich hebben aangesloten of aansluiten bij het collectief TVM/TLN/Hausfeld. Die ondernemers hoeven na afronding van de zaak daarom geen enkele vergoeding te betalen aan Hausfeld & Co. Een eventuele ontvangen compensatie komt daarom volledig ten goede aan de ondernemer. Voor klanten zonder verkeersrechtsbijstandverzekering, maar die geen lid zijn van TLN, heeft TVM een gunstig ‘success fee’ bedongen. In totaal gaat het om een potentieel aantal van circa 80.000 trucks.”

Martijn Kammeijer, directeur Schade bij TVM verzekeringen en Simone Pluim, manager bij TVM rechtshulp: “Wij zijn enthousiast over de bereikte samenwerking met TLN en Hausfeld & Co. Het is uniek dat ondernemersorganisatie TLN en coöperatieve verzekeraar TVM de transportsector verenigen in deze omvangrijke gezamenlijke actie. Door de krachten te bundelen kunnen we echt van betekenis zijn voor onze leden en klanten. Met Hausfeld & Co zijn we daarbij verzekerd van dienstverlening op het hoogste niveau.”

 

Reageer op dit artikel