nieuws

Rotterdamse P & I verzekeraar DUPI breidt uit

Branche 779

De DUPI Insurance Group breidt haar dienstverlening verder uit. Per 1 juli start het Rotterdamse bedrijf met de tekening van bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid (Non-Marine Liability). Ook is de Groep begonnen met het aanbieden van provinciale verzekeringen op het gebied van transport en engineering. Daarnaast wil het bedrijf haar activiteiten op het gebied van CAR/Engineering versterken.

Rotterdamse P & I verzekeraar DUPI breidt uit

Binnen de nieuwe businesslijn Non-Marine liability komt de focus  vooral te liggen op klanten in de sectoren Scheepvaart, Maritiem & Transport, Baggerij, Construction & Engineering en Proces & Energie. Volmachtgevers zijn Lloyd’s (Tokio Marine Kiln Syndicate 510) en Baloise Belgium. (onderdeel van Basler Versicherungen AG). De maximale capaciteit is 50 miljoen euro.

Om deze tak  van sport te ontwikkelen heeft DUPI per 1  september 2017  Paul Plooij aangetrokken  als Liability Underwriting Director. Plooij werkte in het  verleden onder meer als Casualty Underwriting Officer Nederland bij AIG.

Waarde voor het provinciale intermediair

Sinds medio is DUPI ook actief op de provinciale verzekeringsmarkt.  In deze markt richt het bedrijf zich met name op het 100% ondertekenen van goederen-, vervoerdersaansprakelijkheid- en landmateriaalverzekeringen en op CAR en machinebreuk-verzekeringen. Met deze uitbreiding van de dienstverlening verwacht de DUPI Insurance Group waarde te kunnen toevoegen aan het provinciale intermediair en haar klanten.  Voor  de ontwikkeling van de provinciale verzekeringmarkt is Henk van Veelen als consultant aangetrokken. Hij werkte voordien onder andere bij HDI-Gerling Verzekeringen.

Uitbreiding CAR/Engineering

Om de uitbouw van de portefeuille CAR/Engineering extra vaart te geven, heeft DUPI per 1 juli 2017  René van de Ven aangetrokken. Hij was voorheen  werkzaam als Underwriting Manager Construction bij XL Catlin.

 

Reageer op dit artikel