nieuws

Na fusie insurtechs komt digitale tussenpersoon Knip ook naar Nederland

Branche 1418

Leverancier van vergelijkingssoftware Komparu en digitale tussenpersoon Knip zijn gefuseerd. De twee insurtechs gaan samen verder onder de naam Digital Insurance Group. Knip, dat opereert op de Zwitserse en Duitse verzekeringsmarkt, wil hiermee ook in Nederland voet aan de grond krijgen.

Na fusie insurtechs komt digitale tussenpersoon Knip ook naar Nederland

Knip lanceerde in 2014 een digitale verzekeringsadviseur voor de consumentenmarkt. Klanten kunnen met de dienst meer dan 100 aanbieders in één app beheren. Met machine learning worden producten voorgesteld die voldoen aan de individuele verzekeringsbehoeften van de gebruiker.

Afsluitstraten

Komparu, dat gevestigd is in Amsterdam, betrad in 2013 de markt met op SaaS (Software as a Service) gebaseerde vergelijkingstools en afsluitstraten voor verzekeringen. Komparu mag onder andere Achmea en UMG-groep tot zijn klanten rekenen. Sinds het laatste kwartaal is de insurtech winstgevend. In de laatste twaalf maanden maakte het bedrijf naar eigen zeggen een groei door van 400%.

Met de fusie boren Komparu en Knip nieuwe markten aan. Zo wil de Digital Insurance Group met  Knip ook de Nederlandse verzekeringsmarkt betreden. Het fusiebedrijf telt 70 medewerkers.

‘Mijlpaal in snelgroeiende sector’

“Deze fusie is een spannende stap die twee innovatieve InsurTech bedrijven zal samenvoegen en daarmee een belangrijke rol in de verzekeringssector van Europa zal spelen”, zegt de CEO van de Digital Insurance Group, Ingo Weber. Hij werkte hiervoor als directeur van de Duitse digitale vergelijker Verivox. “Het is een belangrijke mijlpaal voor deze snelgroeiende sector, die gebruikmaakt van disruptieve technologieën om innovatie te leveren aan een verzekeringsindustrie waarin een multi-biljoen dollar omgaat.”

Reageer op dit artikel