nieuws

MS Amlin verhuist Europese activiteiten naar Brussel

Branche 1080

Opnieuw verhuist een financial haar Europese hoofdkantoor als gevolg van de Brexit. Nadat een handvol verzekeraars eerder al een zelfde stap maakte, heeft nu ook MS Amlin aangekondigd haar juridische hoofdzetel uit de Britse hoofdstad te halen. En opnieuw valt de keuze voor een nieuwe locatie op Brussel.

MS Amlin verhuist Europese activiteiten naar Brussel

Ruim voor de onderhandelingen over de uittreding uit de Europese Unie in 2019 moeten zijn afgerond, wil MS Amlin de verhuizing naar Brussel hebben geregeld. De verzekeraar heeft al een vestiging in de Belgische hoofdstad. Het hoofdkantoor van MS Amlin blijft wel in Londen en volgens een Nederlandse woordvoerder van MS Amlin heeft de verhuizing geen consequenties voor de medewerkers die in de Britse hoofdstad zitten. “De achtergrond is puur gelegen in het mogelijke verlies van de zogeheten passporting rights door de Brexit. Door ons juridische hoofdkantoor in Brussel te vestigen, spelen we daar op in.”

Premieomzet + € 500 mln

Amlin’s Europese activiteiten, genaamd Amlin Insurance Societas Europaea (AISE), zijn goed voor een premieomzet van meer dan € 500 miljoen op jaarbasis. In ‘thuisland’ Engeland en in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland is de verzekeraar actief op de domeinen marine, casualty, property en fleet business.

Brussel populair

MS Amlin is al de derde grote verzekeraar die kiest voor Brussel als alternatief voor Londen. Al eerder maakte Lloyd’s bekend haar Europese activiteiten te gaan onderbrengen in de Belgische hoofdstad. Het Australische QBE maakt begin deze maand haar vertrek naar Brussel bekend.

Luxemburg en München

Een andere populaire uitwijklocatie is Luxemburg. Begin vorige maand nog maar RSA haar keuze voor het Groot Hertogdom bekend. AIG, FM Global en Hixcox maakten al eerder dezelfde stap bekend. kondigden al eerder aan hun Europese hoofdkantoor te verplaatsen naar het Groot Hertogdom. RSA voegt zich nu bij dat rijtje.
Het Amerikaans Markel laat onze zuiderburen links liggen en verplaatst haar Europese hoofdkantoor van Londen naar München. Daar heeft het al een lokale vestiging.

 

Reageer op dit artikel