nieuws

Kistenleverancier Dela in financieel zwaar weer

Branche 997

Rouwservice Nederland verkeert in financiële problemen. Het bedrijf dat begrafenisdiensten levert heeft surseance aangevraagd en gekregen, blijkt uit documenten van de rechtbank Noord-Holland. Rouwservice Nederland levert onder andere grafkisten aan uitvaartverzekeraar Dela.

Kistenleverancier Dela in financieel zwaar weer

Ook dochterbedrijf Rouwservice Rijnmond en Drechtsteden en zusterbedrijf Bogra, de marktleider op het gebied van doodskisten, kregen deze week uitstel van betaling. Op een website voor veilingen door deurwaarders worden bovendien verschillende artikelen uit de inboedel van Rouwservice verkocht. Dat gebeurt in opdracht van de Belastingdienst, meldt persbureau ANP.

Geen salaris

Rouwservice Nederland hoopt op een snelle overname, zei directeur Frank van Splunter woensdag tegen De Financiële Telegraaf. Tot begin deze week kregen medewerkers van het bedrijf geen salaris en vakantiegeld uitbetaald. Van Splunter hoopte de werknemers nog deze week te kunnen betalen als een overname zou slagen.

In hetzelfde bericht laat een woordvoerder van Dela weten de problemen bij Rouwservice Nederland te kennen. De uitvaartverzekeraar heeft maatregelen genomen en heeft voor de komende weken voldoende grafkisten op voorraad.

Reageer op dit artikel