nieuws

Financiële sector koploper bij Reclame Code Commissie

Branche 541

De Reclame Code Commissie heeft zich vorig jaar het meest moeten buigen over reclames van financiële dienstverleners. De commissie nam vorig jaar 164 beslissingen over advertenties, commercials en andere reclame-uitingen van financiële dienstverleners, 12% van het totaal aantal klachten. De branche werd op de voet gevolgd door reclames voor voeding en niet-alcoholhoudende dranken (148 beslissingen, 11% van het totaal).

Financiële sector koploper bij Reclame Code Commissie

 

De financiële sector maakte een fikse sprong in de hitlijst van producten en diensten waarover de commissie zich moest buigen. In 2015 ging het nog om 120 besluiten over reclames vanuit de branche, goed voor een derde plaats en 9% van het totaal aantal beslissingen.

Meerderheid klachten afgewezen

In 2016 werden er in totaal 3.696 klachten en meldingen ontvangen. Daarvan konden er 2.046 worden afgehandeld zonder tussenkomst van de (voorzitter van de) Reclame Code Commissie. De commissie nam 1.284 klachten in behandeling. Daarvan werden er 837 afgewezen en 435 toegewezen.

Reageer op dit artikel