nieuws

Fidus mag naam toch blijven gebruiken

Branche 794

De Limburgse financiële dienstverlener Fidus Groep mag deze handelsnaam en die van de onderliggende activiteiten toch blijven gebruiken. Eerder had het bedrijf hierover nog een kort geding verloren in een zaak die was aangespannen door een agrarisch adviesbureau uit Zaltbommel dat dezelfde naam voerde. Naderhand zijn de partijen er toch uitgekomen.

Fidus mag naam toch blijven gebruiken

Eind april oordeelde de Rechtbank Limburg dat Fidus Groep haar handelsnaam niet langer mocht gebruiken voor haar bedrijfsactiviteiten op het vlak van onder meer makelaardij, verzekeringen en financieel advies. Ook Offermans Joosten Assuradeuren maakt deel uit van de groep. Volgens de rechtbank maakte Fidus daadwerkelijk inbreuk op het recht van een gelijknamig adviesbureau uit Zaltbommel dat zich ook bezighoudt met financieel advies, maar dan in agrarische sector. Ook zou er sprake zijn van verwarring voor de (potentiële) clientèle, wat werd gestaafd door het feit dat het Bommelse Fidus Financieel Advies post ontving van klanten die toebehoorden aan de klantenkring van het gelijknamige Limburgse bedrijf.

Taxatie in buitengebied

De rechter wees bovendien op het feit dat het Brabantse Fidus en het Limburgse Fidus op taxatiegebied in elkaars vaarwater opereerden. Het agrarische adviesbureau opereert landelijk op taxatiegebied, terwijl het Limburgse Fidus ook als taxateur ook in de buitengebieden van Geleen actief is.

Niet in elkaars vaarwater

Hoewel de rechter volledig meeging in de eis van Fidus Zaltbommel om de Limburgers een verbod op het gebruik van de naam op te leggen, inclusief een dwangsom van € 10.000 per overtreding, neemt Fidus Limburg nog steeds de telefoon onder die naam op. Ook de websites met de zelfde handelsnaam zijn nog steeds in de lucht. Directielid Rikkie Wilson schept duidelijkheid: “We zijn er na de rechtszaak alsnog met elkaar uitgekomen en hebben het recht om de naam te mogen gebruiken afgekocht. Ook Fidus Financieel Advies blijft haar naam gebruiken. Ik kan me goed voorstellen dat je even vreemd opkijkt als een ander bedrijf plotseling jouw naam voert, maar uiteindelijk bleken we toch niet zozeer in elkaars vaarwater te zitten.”

Reageer op dit artikel