nieuws

Directeur Bas de Groot vertrekt bij Kifid

Branche 1342

Algemeen directeur Bas de Groot neemt per 1 juli afscheid van het Kifid. Het klachteninstituut voor de financiële dienstverlening heeft de organisatie afgelopen maanden anders ingericht. De voorzitter van de geschillencommissie, Eveline Ruinaard, heeft nu ook de leiding over het instituut.

Directeur Bas de Groot vertrekt bij Kifid

De Groot trad acht jaar geleden in dienst als hoofd operationele zaken bij Kifid. Sinds januari 2012 was hij algemeen directeur. Begin dit jaar begon Eveline Ruinaard als nieuwe fulltime voorzitter van de geschillencommissie, een functie die voor die tijd door parttimers werd ingevuld. Ruinaard is ook belast met de leiding van het instituut. Afgelopen maanden heeft ze de werkzaamheden van De Groot overgenomen. Nu de nieuwe organisatiestructuur staat, neemt De Groot op eigen verzoek afscheid van Kifid.

Start in kredietcrisis

“Bas de Groot heeft in de ruim acht jaar bij Kifid veel veranderingen meegemaakt en met grote betrokkenheid en inzet sturing gegeven aan de organisatie. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de organisatie en het realiseren van een klantvriendelijke klachtbehandeling”, zegt Ralph Pans, bestuursvoorzitter van Kifid, in een bericht op de Kifid-website.

Eenvoudig was dat niet altijd, vertelt De Groot zelf. “Ik ben kort na het ontstaan van Kifid gestart in een periode waarin ook de kredietcrisis om zich heen sloeg. Kifid had het in de beginjaren niet altijd even makkelijk, maar staat inmiddels als een huis, getuige ook de uitkomsten van de recente evaluatie. Ik ben er trots op dat ik daar, met vele anderen, aan heb meegewerkt en ik kijk dan ook met veel plezier terug op de afgelopen jaren. Er staat nu een mooi instituut met een duidelijke visie op klachtbehandeling, zeer betrokken medewerkers en een hoog niveau van klachtbehandeling. De toekomst van Kifid zie ik dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Reageer op dit artikel