nieuws

Centraal Beheer introduceert speciaal lettertype voor dyslectici

Branche 502

Centraal Beheer introduceert een speciaal lettertype op de website voor mensen met dyslexie. Het lettertype is door een start-up gemaakt en heeft als doel om dyslectici een prettige leeservaring te geven.

Centraal Beheer introduceert speciaal lettertype voor dyslectici

Benno Smit, manager Klantcontact online meldt: “Wij vinden dat iedereen onze website moeiteloos moet kunnen lezen. In Nederland heeft 1,5 miljoen mensen leesproblemen. Zij hebben aanvullende voorzieningen nodig. Zo hebben we al voor slechtzienden opties toegevoegd om de grootte van het beeld en het contrast aan te passen. Daar komt nu het Dyslexie font bij.” Initiatiefnemer is grafisch ontwerper Christian Boer. Hij heeft zelf dyslexie en heeft het lettertype ontworpen.

Makkelijker lezen

Het Dyslexie font is zo ontworpen dat elke letter uniek is in zijn vorm. Hierdoor wordt het draaien, spiegelen en verwisselen van letters tegengegaan. Ook is er extra ruimte tussen letters en woorden. De hoofdletters van het Dyslexie font worden extra dik aangezet, waardoor het begin van een zin niet langer wordt overgeslagen.

 

Reageer op dit artikel