nieuws

CDFD zoekt nieuwe examenonderwerpen

Branche 881

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) vraagt de markt om ontwikkelingen aan te dragen die getoetst zouden moeten worden in de PE-examens en initiële examens. Vertegenwoordigers van aanbieders, adviseurs, bemiddelaars en opleidings- en exameninstituten kunnen tot 17 juli examenonderwerpen aandragen.

CDFD zoekt nieuwe examenonderwerpen

Het CDFD vraagt de branche jaarlijks om input voor de PE-examens. Ontwikkelingen die in de afgelopen twee jaar hebben plaatsgevonden en nog steeds relevant zijn, komen in aanmerking voor een vraag in de PE-examens. De onderwerpen die worden aangedragen, worden voorgelegd aan de PE-commissie.

Vanaf 1 april 2018 in examens

Die adviseert vervolgens de minister van Financiën welke marktontwikkelingen en daaraan gekoppelde toetstermen ook daadwerkelijk een plekje krijgen in de examens. Het CDFD moet de minister hier uiterlijk 11 september over berichten. De geselecteerde onderwerpen maken vanaf april 2018 hun opwachting in de examens. Er worden alleen vragen opgenomen over regelgeving die geldt op 1 januari 2018 en voor die tijd bekend is gemaakt.

Reageer op dit artikel