nieuws

Adviesechtpaar dat kluit belazerde moet brommen

Branche 1420

Het echtpaar Henri (61) en Lida P. (60) uit Nijverdal is veroordeeld tot 12 respectievelijk 10 maanden cel voor flessentrekkerij met hun voormalige financieel advieskantoor De Regge Groep. Het echtpaar liet klanten betalen voor financiële producten en diensten die nooit geleverd werden. Het stel moet ruim € 230.000 terugbetalen of langer brommen.

Adviesechtpaar dat kluit belazerde moet brommen

De oplichtingspraktijken vonden plaats tussen 2009 en 2013. De slachtoffers werden overgehaald geld over te maken naar privérekening van de P’s voor onder andere verzekeringen en hypotheken. In een geval betrof het een gedupeerde die ruim € 120.000 overboekte naar het kantoor voor diverse financiële diensten. Die diensten werden echter nooit geleverd en het voormalige adviesechtpaar besteedde het geld onder andere aan dressuurpaarden.

Faillissement in 2013

In totaal hebben P. en zijn vrouw voor bijna 3 ton minstens tien klanten van hun assurantiekantoor De Regge Groep opgelicht. Nog tot een maand voor het faillissement van het Nijverdalse kantoor in 2013 maakten klanten duizenden euro’s over aan het echtpaar. Bij een eerder zitting in deze zaak verklaarde Henri P. dat het faillissement niet alleen zijn klanten, maar ook hemzelf had verrast.

Reageer op dit artikel