nieuws

5 vragen aan Sander Kernkamp, nieuwe CEO ABN Amro Verzekeringen

Branche 3847

Sander Kernkamp verruilt zijn functie als directeur schade & inkomen bij Nationale-Nederlanden voor de rol van CEO bij ABN Amro Verzekeringen. Deze verzekeraar, een joint venture van de ABN AMRO Bank en Delta Lloyd, maakt na overname van Delta Lloyd deel uit van NN Group. Vijf vragen aan de nieuwe CEO Kernkamp.

5 vragen aan Sander Kernkamp, nieuwe CEO ABN Amro Verzekeringen

Is de overstap naar ABN Amro Verzekeringen een mooie stap op je carrièrepad of een logisch gevolg van de stoelendans binnen NN nu Delta Lloyd is overgenomen?
“Beiden. Het is binnen NN gebruikelijk dat mensen eens in de zoveel tijd hun kennis en ervaring elders in het bedrijf inzetten. Ik werk al 20 jaar in de financiële dienstverlening en heb zowel ervaring aan de bank- als de verzekeringskant. Dat komt bij ABN Amro Verzekeringen goed bij elkaar. Daarnaast heeft mijn benoeming uiteraard ook te maken met de overname van Delta Lloyd en de benoemingen die daaruit zijn voortgevloeid.”

Hoe bezie jij ABN Amro Verzekeringen?
“Het is een mooi en gezond bedrijf met producten en diensten die gewaardeerd worden door de klanten. Ook over het rendement zijn de aandeelhouders tevreden, een belangrijke voorwaarde om te kunnen investeren in dienstverlening en nieuwe producten .”

Wat wordt de positie van ABN Amro Verzekeringen binnen NN Group?
“ABN Amro Verzekeringen is altijd een zelfstandige entiteit geweest met Delta Lloyd als 51% aandeelhouder en ABN Amro met 49% van de aandelen. Dat blijft ook in de nieuwe constellatie zo, zij het dat NN Group dan de rol van de aandeelhouder overneemt van Delta Lloyd. En vergeet niet dat we ook gewend zijn om met andere partijen samen te werken in een onafhankelijke partij. Dan doen we bijvoorbeeld ook met ASR in Keerpunt.”

Is er geen overlap tussen ABN Amro Verzekeringen en Nationale-Nederlanden als je kijkt naar producten en dienstverlening?
“Nee ABN Amro Verzekeringen richt zich alleen op klanten van de bank en producten die voor die klanten interessant zijn. Waar nodig zal NN Group de dienstverlening als nieuwe aandeelhouder daarop aanpassen, maar verder verandert er niets aan de samenwerking. Uiteraard zijn we nu al in gesprek met ABN Amro. Aan beide kanten van de joint venture zitten er nieuwe bestuurders en het is goed om elkaar te leren kennen om er samen een succes van te maken.”

Recent heeft ABN Amro Verzekeringen afscheid genomen van het pensioenadvies. Hoe past dat in de visie die jij voor ogen hebt?
“Behalve een schade, inkomen en levenbedrijf heeft ABN Amro Verzekeringen ook een assuradeurenbedrijf zodat we een totaalaanbod voor klanten van ABN Amro hebben. Wat we niet hebben, kopen we in bij anderen. Het afstoten van de pensioentak aan ABC maakt ook deel uit van de koers dat we niet alles zelf doen. Uitgangspunt moet altijd de toegevoegde waarde zijn die je een klant kunt bieden. Als een andere partij het beter kan, moet je het aan die partij uitbesteden.”

Reageer op dit artikel